18/10/2024

Ενημερωτικό σημείωμα ΓΠΑ ΔΠΘ για την εκκίνηση των πρακτικών ασκήσεων ακαδημαϊκού έτους 2024-2025

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Δ.Π.Θ. ανακοινώνει:

Ενημερωτικό σημείωμα ΓΠΑ ΔΠΘ για την εκκίνηση των πρακτικών ασκήσεων ακαδημαϊκού έτους 2024-2025

Σας ενημερώνουμε ότι έχει εκδοθεί από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Δ.Π.Θ. ενημερωτικό σημείωμα για την εκκίνηση των πρακτικών ασκήσεων ακαδημαϊκού έτους 2024-2025.

Αναφορικά με τα Π.Π.Σ.

  • Η Πρακτική άσκηση των Τμημάτων του Δ.Π.Θ. που επιλέγεται να υλοποιηθεί μέσω του Προγράμματος Επιχορήγησης Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Φορείς Κ.ΑΛ.Ο για την Πρακτική Άσκηση Σπουδαστών ΑΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ, μέσω της ΔΥΠΑ δύναται να εκκινήσει από 01.11.2024, βάσει αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των εκάστοτε Τμημάτων.
  • Η Πρακτική άσκηση των Τμημάτων του Δ.Π.Θ. που επιλέγεται να υλοποιηθεί μέσω ιδιωτικής αποζημίωσης (με υπόχρεο αποζημίωσης και καταβολής του ασφαλίστρου κατά κινδύνου ατυχήματος τον φορέα υποδοχής) δύναται να εκκινήσει από 01.11.2024, βάσει αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των εκάστοτε Τμημάτων.
  • Η Πρακτική άσκηση των Τμημάτων του Δ.Π.Θ. της οποίας η εβδομαδιαία διάρκεια είναι έως δεκαεννέα (19) ώρες , που αφορά σε συγκεκριμένα Τμήματα που υλοποιούν την ΠΑ  και δη σε σχολεία θα εκκινήσει κατόπιν νεότερης αποφάσεως εκ μέρους του Ιδρύματος, καθότι δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες παράμετροι και διαδικασίες για την υλοποίηση αυτής.
  • Η Πρακτική άσκηση των Τμημάτων του Δ.Π.Θ. που επιλέγεται να υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ θα εκκινήσει κατόπιν μεταγενέστερης ανακοινώσεως, καθότι τελούμε εν αναμονή της πρόσκλησης για το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο.

 

Αναφορικά με τα Π.Μ.Σ.

  • Η Πρακτική άσκηση των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των Τμημάτων του Δ.Π.Θ. δύναται να εκκινήσει από 04.11.2024.

Για να προβάλετε το σχετικό έγγραφο- ενημερωτικό σημείωμα πατήστε εδώ